tisdag 10 oktober 2017

Sharbate portoghal - Apelsinsaft - (orange syrup)





English translation 


När våra barn var mindre brukade jag laga apelsinsaft så fort det var säsong för apelsiner. Omåttligt populärt här hemma. Man kan lyxa till det med lite kardemumma för att få det där extra persiska touchen, men saften är lika god utan det egentligen. Färdig produkt behöver förvaras i kylen.

1 kilo apelsiner
9 dl socker
1 msk citronsyra

0,5 liter kokande vatten


  1. Häll upp sockret i en skål.
  2. Tvätta apelsinerna riktigt ordentligt i varmt vatten.
  3. Skala apelsinerna med en potatisskalare och lägg skalen i skålen.
  4. Mät upp och tillsätt citronsyran.
  5. Pressa apelsinerna och lägg juicen åt sidan (ger ca 0,5 liter juice)
  6. Koka upp vattnet och häll över socker, apelsinskal och citronsyran, rör till dess att sockret har löst sig. Låt allt svalna i rumstemperatur.
  7. Häll över apelsinjuicen när saften har svalnat.
Blanda en del saft och fyra delar vatten. 

Noshe Jan! 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar