tisdag 12 december 2017

Kokoye Tareh farangi - Fritata på purjolök - Leek frittata



English translation 

Förra veckan var jag och min svåger och några goda vänner på Saaghi Grill i Solna för att äta lunch. Under lunchen berättade en av våra vänner att hon tyckte mycket om purjolök, redan där började min tankeverksamhet att skapa någonting med purjolök för att överraska henne. Det blev en frittata med 4 olika sorters lök, otroligt enkelt och gott! Helt vegetarisk, det går också att göra det helt vegan om man använder veganägg istället för vanliga ägg. Man kan använda vilken form som helst egentligen men jag använder muffinsform i silikon. Du kan dekorera med valnötter för att få lite ”crunchiness”, eller avstå om du är nötallergiker.

Ger 8 st
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatisen och låt den kallna. Under tiden kan du tvätta och hacka grönsakerna samt mäta upp alla kryddor. 
  3. Tvätta och skär purjolöken i tunna ringar.
  4. Tvätta, rensa och skär vårlökarna i tunna ringar.
  5. Hacka gräslöken.
  6. Hacka schalottenlöken fint.
  7. Mät upp kryddor och pressa vitlöken.
  8. Hetta upp en panna med lite olja i. 
  9. Häll över purjolöken, vårlöken, schalottenlök och pressade vitlöken. 
  10. Stek under 5 minuter till dess att löken är riktigt mjuka. De behöver inte få färg.
  11. Riv potatisen grovt i en rymlig skål. 
  12. Häll över grönsaksmixen, kryddorna och mjölet, blanda väl. 
  13. Vispa äggen och häll över grönsaksmixen blanda väl.
  14. Häll upp i väl smorda formar och ha det i ugnen (200 grader) i ca 15 – 20 minuter.


Servera med bröd, yoghurt och grönsallad till.

Noshe Jan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar