onsdag 31 januari 2018

Kotlete kado sabz - Zucchiniburgare - Zucchini Burger



English translation

När jag är hungrig måste saker och ting gå fort! De här burgarna är både lätta att göra och går ganska fort. Blev så otroligt gott! Jag åt det som det är med naturell yoghurt eller annan sås. Men du kan servera med hamburgarbröd och sallad eller det du gillar. Vegetariskt är gott! 


Ger 5 st. stora zucchinburgare

Ingredienser:
360 gram zucchini
27 gram parmesanost
1 ägg
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 krm svart peppar
1 krm gurkmeja
1 krm kanel
2 krm paprika
1 3/4 dl ströbröd
30 gram persilja
30 gram gräslök
Ytterligare ströbröd för panering
Olja för stekning



  1. Skala och riv zucchinin, strö över lite salt och låt det vila i 30 minuter. 
  2. Mät upp alla kryddor.
  3. Finhacka Persilja och gräslök 
  4. Efter 30 minuter ska all vätska klämmas ur zucchinin. Du kan göra det med hjälp av en kökshandduk.
  5. Blanda sedan allt i en skål.
  6. Forma burgare som de är eller panera I ströbröd.
  7. Hetta upp lite olja i pannan – sänk det till medelvärme och stek zucchiniburgarna till dess de får fin färg och är knapriga (tar ca 5 – 7 minuter). 

Servera med naturell yoghurt och bröd!
Noshe Jan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar