måndag 12 mars 2018

Bästa löksoppan! The best onion soup!




idag blev det löksoppa i brödskål till lunch! Löksoppan blev otroligt gott. Jag vill ha lite krämigare (fylligare) soppa, därför fick det bli ett experiment men ack så lyckat det blev. Här kommer receptet på löksoppan och i min nästa blogg kommer jag beskriva hur man kan göra soppskål av bröd.

3 gula lökar
5,5 dl vatten
2 dl vitvin
2 koncentrerad grönsaksfond (knorr)
0,5 tsk vitpeppar
1 lagerblad
1 tsk timjan (torkad) eller några kvistar färska
1,5 tsk salt
1 – 2 krm mald kummin
2 msk lökpulver
1,5 dl inkråm från färskt bröd (kan uteslutas)
  1. Hacka en lök och stek den i 5 - 7 minuter eller till dess att den får gyllene färg, sätt den åt sidan.
  2. Haka de andra två löken lite grovt. Smält lite smör och olja i en rymlig kastrull och stek de två lökarna i 2–3 minuter eller till dess de är genomskinliga.
  3. Lägg till lagerblad, kryddor, koncentrerade fond, vin och vatten.
  4. Sätt locket på och låt sjuda på låg värme i 30 minuter.
  5. Processa soppan i en mixer någon minute. Tillsätt 1,5 dl inkråm från färskt bröd till blandningen och bearbeta den i ytterligare en minut.
  6. Häll tillbaka soppan i kastrullen, häll över stekta löken i soppen och värm upp den.
  7. Smak av, korrigera kryddningen, tillsätt mer vitt vin till dess du uppnår en konsistens som passar dig.

Servera med riven ost och ett gott bröd.
Noshe Jan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar