fredag 16 mars 2018

Zucchinikaka - Zucchini cake



Morotskaka är en av favoriterna här hemma hos oss men jag tyckte att vi behövde förnya oss. Hade en stor Zucchini hemma och ville göra något med det. Zucchiniburgare så klart men zucchinin skulle räcka till något mer. Då fick det bli zucchinikaka. Man kan tycka att det är konstigt att ha grönsaker i kakor men jag garanterar att det blir kanongott! Receptet är en kombination av mitt recept på morotskaka och några ytterligare påhitt under arbetets gång!  Du kommer inte ångra dig. Kakan är både saftig och hållbar. Slå in det aluminiumfolie och förvara i kylen. Men det där med hållbar håller inte hemma hos oss! Vi äter det inom 2 – 3 dagar!

Ingredienser:
60 gram hopvispat ägg
200 gram socker (helst hälften farin och hälften vanlig socker)
7 msk vegetabilisk olja (Solrosolja)
0,5 msk vaniljsocker
130 gram grovriven zucchini
160 gram vetemjöl
2 tsk kanel (malen)

1 tsk malen kardemumma
1 krm malen nejlika
0,5 tsk bikarbonat
1 rågad krm bakpulver
0,5 tsk salt
85 gram grovhackade valnötter

  1. Knäck en egg och vispa det ordentligt. Mät upp 60 gram och sätt åt sidan. 
  2. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, nejlika, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat skål, sätt åt sidan.
  3. Vispa äggblandningen i en separat skål och vispa till dess att det blir fluffigt.
  4. Tillsätt sockret gradvis och fortsätt att vispa hela tiden till dess att det blir krämigt. Tillsätt nu vaniljsockret och fortsätt vispa. 
  5. Tillsätt oljan gradvis och fortsätt att vispa hela tiden.
  6. Tillsätt mjölblandningen och blanda den väl.
  7. Lägg nu till valnötter och zucchinin och blanda det med en träslev.
  8. Klä en 1,5 liters form med bakplåtspapper och häll över degen. 
  9. Baka kakan i 175 graders ugn i ungefär en timme.

Noshe Jan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar