Det är inte nödvändigt att ha allt hemma. Skaffa det du behöver för att laga en viss rätt
Torkade örter Torkade bönor Annat Puréer Torkade frukt, blommor och nötter
Torkade örter
|
|
Barge - bu
|
Lagerblad
|
Garde - limo-omani
|
Torkade persisk lime pulver
|
Gishniz
|
Korianderblad, eller kinesisk persilja som det också kallas
|
Gole- par
|
Kvanne
|
Limu-omani
|
Torkade hela lime
|
Marzeh
|
Kyndel
|
Na ´na
|
Mynta
|
Reyhan
|
Basilika
|
Shanbalileh
|
Bockhornsklöver
|
Shivid
|
Dill
|
Tareh
|
Gräslök
|
Tarkhun
|
Dragon
|
Torkade bönor
|
|
Adas
|
Linser
|
Baghali
|
Bond- eller limabönor
|
Baghalie- zard
|
Gula bondbönor
|
Jow
|
Korn
|
Lapeh
|
Gula delade ärter
|
Lubia chiti
|
Pinto bönor
|
Lubia germez
|
Kidneybönor
|
Nokhod
|
Kikärter
|
Kryddor
|
|
Advieh
|
En blandning av 4-8 malda kryddor
|
Darchin
|
Kanel
|
Hel
|
Kardemumma
|
Jowz-e Hendi
|
Muskot
|
Kari
|
Currypulver
|
Mikhak
|
Nejlika
|
Siah daneh
|
Nigellafrön
|
Somaq
|
Sumac
|
Vanil
|
Vanilj
|
Za´feran
|
Saffran
|
Zanjebil
|
Ingefära
|
Zardchubeh
|
Gurkmeja
|
Zireh
|
Kumminfrön
|
Annat
|
|
Ab ghureh
|
Sur druvsaft
|
Ablimu
|
Citronsaft
|
Basmati
|
Märke, lonkornigt ris
|
Beh
|
Kvitten
|
Golab
|
Rosenvatten
|
Kashk
|
Vassle
|
arenj
|
Pomerans
|
Piaz
|
Gullök
|
Roghan Zeytun
|
Olivolja
|
Sir
|
Vitlök
|
Serkeh
|
Vinäger
|
Torshi
|
Persiska inläggningar
|
Puréer
|
|
Shireje angur
|
Druv essence
|
Rob-e gojeh farangi
|
Tomatpuré
|
Rob-e anar
|
Granatäpplepuré
|
Rob-e narenj
|
Pomeranspuré
|
Sylt och Sirap
|
|
Moraba-ye albalu
|
Sura körsbärsmarmelad
|
Pust-e portegal
|
Apelsinskal
|
Sekanjebine
|
Vinägersirap
|
Torkade frukt, blommor och nötter
|
|
Alu
|
Torkade plommon
|
Gol-e sorkh
|
Rosenblad
|
Gerdu
|
Valnötter
|
Gheisi
|
Torkade aprikoser
|
Keshmesh
|
Russin
|
Khalal-e badam
|
Strimlade mandel
|
Khalal-e pesteh
|
Strimlade pistaschnötter
|
Khorma
|
Daddlar
|
Zereshk
|
Berberis
|
Tamr
|
Tamarind
|
Bahar narej
|
Apelsinskal
|
Gol-e Beh
|
Kvittenblomma
|
Pesteh
|
Pistaschnötter
|
Narenj
|
Apelsin
|
källa: New Food of Life (Najmieh Batmanglij)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar