English translation
Jag älskar blåbär i alla dess former. Hade lite djupfrysta
blåbär som jag tänkte göra marmelad av. Det som skiljer den här marmeladen från
vanlig blåbärsmarmelad är den orientaliska smaken – blåbär, rosenvatten och
kardemumma. Men – ack så gott det är!
Ingredienser för ca 0,5 liter marmelad
Ingredienser för ca 0,5 liter marmelad
8 dl blåbär färska eller frysta
4 dl syltsocker
2 msk pressad citron
1 msk rosenvatten
1 krm malen kardemumma
Metod:
4 dl syltsocker
2 msk pressad citron
1 msk rosenvatten
1 krm malen kardemumma
Metod:
- Lägg blåbären i en rymlig kastrull tillsammans med socker, pressade citron, rosenvatten och kardemumma.
- Låt det koka upp – sänk värmen och låt det hela sjuda på svag värme i 20 – 30 minuter.
- Rör om då och då så att det inte bränns vid.
- Låt burk och lock värmas i 100 graders ugn i ca 20 minuter, fyll burken med den varma marmeladen och sätt locket på medans både burk och marmeladen är varma.
Du kan förvara marmeladen i skafferiet – men bästa stället är kylen när du väl har öppnat den
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar