Om mig - About me




Svenska
Efter en hektisk karriär är jag nu en "tidsmiljonär" (pensionär). Jag trivs nu verkligen med att spendera mer åt persisk matlagning. Persisk mat kräver stor omsorg, tanke och kärlek. Jag vill också bidra till att öka kunskapen om Persisk mat.
Jag föddes i Iran, men växte upp i Sverige från 14 års ålder. Under min barndom och tidiga tonåren var köket bara en plats för tjänstefolket. Det var först när jag kom till Sverige som jag introducerades till vad som pågick i köket!
Sedan dess har jag läst och experimenterat i köket med bra resultat.
För att alla ska ha chans att lyckas, är det mitt signum att noga ange mått och metod  steg för steg.

English

After a hectic career, I am now a "time millionaire" (retired).I am now really enjoying the fact that I am able to spend more time cooking Persian food. Persian food requires great care, thought and love. I also want to contribute to increase knowledge about Persian food.
I was born in Iran, but raised in Sweden from the age of 14. In my childhood and early teens, the kitchen was merely a place for the servants. It was only when I came to Sweden that I was introduced to what was going on in the kitchen!
Since then I have read and experimented in the kitchen with good results.
In order for everyone to have a chance to succeed, it's my signature to carefully state the measurements and method step by step.

1 kommentar:

  1. Hej,
    Trevligt att jag hamnade här. Goda råd och tips får man aldrig nog av.
    Jag är som du från Iran och håller på med import av saffran. En krydda som används av många här i Sverige men få vet något om det.
    En kort besök på min hemsida på www.parssaffron.se ger svar på många frågor.
    Välkomna!

    SvaraRadera