tisdag 3 oktober 2017

Min Persiska omelette - (My Persian omelet)





Min mamma serverade olika typer av snacks – en som jag gillade var kokta ägg som hackades väl tillsammans med fetaost och blandades med majonnäs, salt och peppar. Till detta serverades rykande färsk lavash bröd, rätten serverades kallt. Fick lust att ändra receptet idag, och resultatet blev mycket gott! Bra som enkel lunch eller frukost.

Till en eller två personer:
2 ägg (ca 100 gram)
1/2 dl vatten
40 gram feta ost
30 gram hackade vårlök
1 krm salt
1 krm svartpeppar.
  1. Hacka vårlöken och sätt åt sidan.
  2. Blanda ägg, vatten, salt, peppar i en skål och vispa så att allt inkorporeras väl. 
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek vårlöken i någon/några minuter.
  4. Tillsätt äggblandningen och sätt på ett lock. Omeletten är klar efter några minuter.
Noshe Jan! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar