torsdag 28 oktober 2021

Hur man skalar hasselnötter

 

English translation and video


Det är enkelt att skala hasselnötter om du vet vad du ska göra!

Det är många gånger som man behöver skala hasselnötter – det här tipset kommer att förenkla det för dig otroligt mycket.

Ingredienser:
2 liter vatten
1 rejäl matsked bikarbonat
Hasselnötter

Mängden vatten beror på hur mycket hasselnötter du ska skala, Låt vattnet koka upp i en rymlig kastrull.
Tillsätt bikarbonaten och hasselnötterna. Låt det koka 3 minuter.

Sila nötterna och spola med kallt vatten, gnugga mellan händerna så försvinner skalet. Eller kan du lägga nötterna i en kökshandduk och vika över handduken och gnugga bort skalet med hjälp av handduken.

Lägg upp nötterna på en bricka, låt det torka i rumstemperatur 24 timmar innan du rostar det i 175° (C) i 10 minuter.

Ett annat tips som följer med det här blogginlägget är att när du har något på spisen som håller på och kokar över – lägg en träslev över kastrullen så sjunker det av sig själv! Det fungerar varenda gång.

Förvara alltid nötter antingen i frysen eller kylskåpet.   

Noshe Jan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar