Det är enkelt att skala hasselnötter om du vet vad du ska göra!
Det är många gånger som man behöver skala hasselnötter – det
här tipset kommer att förenkla det för dig otroligt mycket.
Ingredienser:
2 liter vatten
1 rejäl matsked bikarbonat
Hasselnötter
Mängden vatten beror på hur mycket hasselnötter du ska
skala, Låt vattnet koka upp i en rymlig kastrull.
Tillsätt bikarbonaten och hasselnötterna. Låt det koka 3 minuter.
Sila nötterna och spola med kallt vatten, gnugga mellan
händerna så försvinner skalet. Eller kan du lägga nötterna i en kökshandduk och
vika över handduken och gnugga bort skalet med hjälp av handduken.
Lägg upp nötterna på en bricka, låt det torka i
rumstemperatur 24 timmar innan du rostar det i 175° (C) i 10 minuter.
Ett annat tips som följer med det här blogginlägget är att när du har något på spisen som håller på och kokar över – lägg en träslev över kastrullen så sjunker det av sig själv! Det fungerar varenda gång.
Förvara alltid nötter antingen i frysen eller kylskåpet.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar