onsdag 17 januari 2018

Masterchef!



Jag följer masterchef programmet, inte vilken som helst utan masterchef Australia.
Det är inte bara matlagningen jag är intresserad av utan även hur programledarna agerar och den atmosfär de skapar. Har tittat på andra matlagningsprogram också Masterchef USA, den svenska versionen och även Masterchef UK. Inget program kan mäta sig med Masterchef Australia – så enkelt är det.

Den svenska versionen är hur trist som helst, mästerkockar (tv4), de försöker efterlikna Masterchef men lyckas inte helt, saknar lite fart och fläkt i det programmet. I den engelska versionen lyckas inte programledarna helt – konstiga invändningar av och till. Sedan kommer den amerikanska versionen av masterchef där Gordon Ramsey är en av domarna. Vet precis när jag fick en avig inställning till det programmet. Det var några av de tävlande som var ovänner – det förpestade hela innehållet, det var krig som pågick, de tävlande förolämpade varandra i sändningen osv. Vad gjorde domarna? Ingenting! Det fortsatte bara. Det var allt annat än underhållande.


Vad är det som är så bra med Masterchef Australia då?
Programmet sänds av TLC (The Learning Channel), de visar gamla avsnitt (just nu 2017 års tävling), trots detta, tillför programmet mig en hel del kunskap samtidigt som det är underhållande. Det som bidrar till underhållningen är just domarna! De ”bygger” upp de tävlandes självförtroende, bidrar till god stämning bland de tävlande, maten är spännande och sist men inte minst – domarna bemästrar återkopplingens konst till fullo! Den svenska versionen behöver finslipas – domarna behöver dra på smilbandet lite och visa lite mer humor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar