Färdig produkt. Ready to go! |
7 stycken
Du behöver:
50 gram hackad spenat (fryst)
100 gram hackad persilja
150 gram hackad gräslök
70 gram hackade valnötter (kan uteslutas)
¾ dl Berberis
2 msk vetemjöl
4 ägg
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 krm grovmalen svart peppar
Olja (för pannan)
100 gram hackad persilja
150 gram hackad gräslök
70 gram hackade valnötter (kan uteslutas)
¾ dl Berberis
2 msk vetemjöl
4 ägg
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 krm grovmalen svart peppar
Olja (för pannan)
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Tina upp spenaten – låt vattnet dunsta.
- Blanda alla grönsaker, valnötter, berberis, salt och peppar i en skål.
- Vispa äggen pösigt och blanda det med resten av ingredienserna.
- Olja in muffinsformar (jag använder mig av en platta (se bilden) och ha i lite extra olja. Låt formen värmas upp 5-6 minuter i ugnen.
- Ta ut det – nu kan du skeda upp massan i formerna. Jag älskar nötter och därför väljer jag att dekorera det hela med en halv valnött.
- Sätt det i ugnen i ca 20 minuter (beroende på ugn) Har du varmluftsugn kan du ha varmluften på första 10 minuterna. Sätt sedan ugnen på under- och övervärme i ca 5-7 minuter.
Kan även serveras kallt men jag föredrar när det är varmt.
Noshe Jan!
Kuku Sabzi eller frittata innan behandling i ugnen! Kuku Sabzi or frittata before entering into the oven! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar