lördag 13 maj 2017

Kokoye Lobia Sabz (Haricotsverts frittatas)


Super goda frittatas! Super tasty frittatas! 
English translation 

Man kan göra frittatas på det mesta. Hade rätt mycket haricotsverts i frysen och ville använda dessa. Här är min version av det. I vanliga fall ingår inte gurkmeja i receptet men jag gör det på mitt vis. Kan lätt göras till helt vegan rätt om man ersätter äggen med något lämpligt. (ersättningslista för veganrätter)

6 st

250 gram fryst eller färsk haricotsverts
1 1/2 tsk salt (ta mindre till att börja med - smaka av innan du tillsätter mer)
1 1/2 krm svartpeppar
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
1 msk gurkmeja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron eller 1 msk pressad lime
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Spola lite varmt vatten över frysta haricotsverts och hacka dessa.
  3. Skala och strimla den gula löken och stek till dess att det har fått fin färg.
  4. Tillsätt pressad vitlök och hackade haricotsverts. Stek allt tillsammans under några minuter. Tillsätt pressade citronen och rör runt. 
  5. Tillsätt nu gurkmejan och rör runt. Ta av och låt svalna.
  6. Vispa ihop ägg, bakpulver, mjöl, salt och peppar.
  7. Rör i lök och haricotsverts röran.
  8. Häll upp i silicon formar (eller muffinsform för ugnen som du smörjer väl). Stek i ugnen i 30 – 35 minuter.


Servera med bröd, yoghurt och färska örter till!

Noshe Jan! 


Top left: fry the onions, chop haricots verts - top right: fry onion and the greens, add garlic, lemon juice, and fenugreek.
Lower left: mix flour, baking powder, salt, pepper, and eggs together. Lower right: pour in proper molds and bake in the oven 200 degrees Celsius for 30 - 25 minutes. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar