Man kan göra frittatas på det mesta. Hade rätt mycket haricotsverts i frysen och ville använda dessa. Här är min version av det. I vanliga fall ingår inte gurkmeja i receptet men jag gör det på mitt vis. Kan lätt göras till helt vegan rätt om man ersätter äggen med något lämpligt. (ersättningslista för veganrätter)
6 st
250 gram fryst eller färsk haricotsverts
1 1/2 tsk salt (ta mindre till att börja med - smaka av innan du tillsätter mer)
1 1/2 krm svartpeppar
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
1 msk gurkmeja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron eller 1 msk pressad lime
1 1/2 tsk salt (ta mindre till att börja med - smaka av innan du tillsätter mer)
1 1/2 krm svartpeppar
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
1 msk gurkmeja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron eller 1 msk pressad lime
- Sätt ugnen på 200 grader
- Spola lite varmt vatten över frysta haricotsverts och hacka dessa.
- Skala och strimla den gula löken och stek till dess att det har fått fin färg.
- Tillsätt pressad vitlök och hackade haricotsverts. Stek allt tillsammans under några minuter. Tillsätt pressade citronen och rör runt.
- Tillsätt nu gurkmejan och rör runt. Ta av och låt svalna.
- Vispa ihop ägg, bakpulver, mjöl, salt och peppar.
- Rör i lök och haricotsverts röran.
- Häll upp i silicon formar (eller muffinsform för ugnen som du smörjer väl). Stek i ugnen i 30 – 35 minuter.
Servera med bröd, yoghurt och färska örter till!
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar