tisdag 22 augusti 2017

Ashe Kalam va Havije (Kålsoppa med morötter) – (Cabbage and Carrot soup)






Köpte vitkål igår för att göra cole-slaw, det blev rätt mycket kvar och då kom jag att tänka på den här soppan. Den är helt vegetariskt men vill man kan man göra små köttbullar och lägga till, jag föredrar det dock utan kött.

Ingredienser för 4 portioner
2 medelstora lökar (hackas väl)
70 gram gröt ris
350 gram välhackad kål
150 gram morötter (skärs i små bitar)
200 gram spenat
150 gram persilja (hackas väl)
150 gram gräslök (hackas väl)
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm malen kummin
1 pressad citron
1,3 liter vatten (som blandas med fond)


  1. Hacka löken
  2. Hacka kålen
  3. Skär morötterna i små bitar eller stavar 
  4. Hacka örterna
  5. Stek löken i en stor kastrull till dess att de är genomskinliga
  6. Häll över riset och kryddorna samt fond och vatten, låt koka i 30 minuter. 
  7. Tillsätt morötterna och låt koka ytterligare 15 minuter.
  8. Smaka av och korrigera kryddningen så att det passar dig
  9. Tillsätt spenat, gräslök och persiljan, låt koka ytterligare 5 – 10 minuter.
Avnjut!


Noshe Jan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar