English translation and video
Quesadillas är en favorit för mina söner. Jag gör det ibland
och fryser in individuellt och tar med till sönerna. Det är både bra som
mellanmål eller en hel måltid. Man kan göra Quesadillas med den blandning som
man gillar, det vill säga antingen kyckling, kalkon eller varför inte helt
vegetariskt? Tillbehören kan varieras i all oändlighet, en blandning av tacosås
med gräddfil, guacamole, grönsallad – ja ta det som du gillar.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer som strimlas
3 st. paprika i olika färger
2 – 3 lökar som strimlas
Tacokrydda
Riven ost (hälften cheddar, hälften mozzarella)
Tortillas 12 – 16 st.
3 st. paprika i olika färger
2 – 3 lökar som strimlas
Tacokrydda
Riven ost (hälften cheddar, hälften mozzarella)
Tortillas 12 – 16 st.
- Strimla kycklingfiléerna och stek några minuter i lite smör, krydda med tacokrydda, sätt åt sidan.
- Strimla löken och stek i 5 – 7 minuter, sätt åt sidan.
- Strimla paprikorna och stek hastigt i smör och sätt åt sidan.
- Gör en monteringsstation med de olika ingredienserna i separata behållare.
- Ta en tortilla, Strö lite ostblandning sedan ta lite av kycklingen, löken och paprikablandningen. Strö lite ost över och vänd den tomma halvan över och kläm ordentligt.
- Smält lite smör eller olja (eller en blandning) och stek det i het stekpanna. Lägg gärna en tallrik över och tryck till. Vänd och tryck till kanterna.
Håll dessa varmt i ugnen till dess att det är dags för
servering. Servera gärna med en blandning av tacosås och gräddfil, guacamole
eller vad du själv gillar. Grönsallad
är aldrig fel.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar