Fyllda dadlar är ett måste hemma hos oss till jul och även
andra högtider. Man kan fylla dadlarna antingen med valnötter eller skållade
mandlar, eller varför inte med rostade hasselnötter? Viktigt att kavla
marsipanen ganska tunt. Man kan också lyxa till det genom att blanda i cognac
eller något annat gott i chokladen. Var bjuden på en dammiddag förra helgen och
hade med mig det som bidrag till julbordet, dadlarna gjorde bokstavligen succé!
Enkelt men gott och kanske en bra julklapp till någon som har allt?
Jag har provat med marsipantäcke för tårtor men det blir inte lika bra som vanlig marsipan.
Jag har provat med marsipantäcke för tårtor men det blir inte lika bra som vanlig marsipan.
Ingredienser:
Dadlar
valnötter eller skållade mandel eller rostade hasselnötter
Marsipan
Choklad (mörk, ljus eller en blandning)
valnötter eller skållade mandel eller rostade hasselnötter
Marsipan
Choklad (mörk, ljus eller en blandning)
- Kärna ur dadlarna.
- Fyll med valnötter (valnötshalvor)
- Skär marsipanen och kavla tunt
- Smält chokladen över hett vatten. Du kan smaksätta chokladen med t ex cognac eller låta det vara som det är.
- Doppa ena ändan av dadlarna i choklad och låt det stelna.
- Förvara i kylen.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar