måndag 1 maj 2017

advieh gosht - Persisk köttkrydda - Persian flavoring agent for meat


English translation 

Underbar, aromatisk kryddblandning för kött som kan används i många rätter som innehåller nötkött, lamm, och fågel. Det kan med fördel även användas i vegetariska rätter. De flesta av nedanstående kryddor ingår i curry som säljs i butikerna, som du säkert har märkt smakar curryn olika beroende på märken. Testa dig fram, genom att öka eller minska någon krydda. Själv älskar jag gurkmeja och ofta lägger till mer än ett recept anger, men det är verkligen en smaksak. Den här kryddan är god som den är egentligen. Innehåller 12 olika kryddor - alla med bra egenskaper. Den mest nyttiga är gurkmejan. 




2 msk gurkmeja
3 tsk malen kummin
1 1/2 tsk kanel
1 tsk malen lagerblad
1 tsk svartpeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk malen koriander
1 tsk vitlökspulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk paprika
3/4 tsk malen kardemumma
1/4 tsk malen nejlika

Ta 5 – 6 lagerblad och krossa det grovt i en mortel.
Blanda krossade lagerbladen och alla andra kryddor i en liten mixer, blanda väl. Häll upp på en burk. 


Noshe Jan 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar