onsdag 7 februari 2018

BABA GANOUSH


English translation


Ger ca 250 gram
2 stora auberginer
2 – 4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk Tahini (sesampuré)
1 citron (1 – 2 msk)
1 knapp tsk salt
1 krm peppar


  1. Picka auberginerna och ha det i 250 graders ugn (grill) i ca 40 minuter
  2. Gröp ur auberginerna när det har svalnat något, häll bort överflödig vätska.
  3. Stek sedan auberginköttet i stekpannan till dess att vattnet har försvunnit.
  4. Kör skalade vitlöksklyftorna i en mixer.
  5. Häll aubergin, salt, peppar, tahini, olja, vitlök i en skål och kör några varv med mixern.
  6. Smaka av med pressad citron.



Avnjut med gott bröd eller använd det som dipp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar