English translation
Ger ca 250 gram
2 stora auberginer
2 – 4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk Tahini (sesampuré)
1 citron (1 – 2 msk)
1 knapp tsk salt
1 krm peppar
2 – 4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk Tahini (sesampuré)
1 citron (1 – 2 msk)
1 knapp tsk salt
1 krm peppar
- Picka auberginerna och ha det i 250 graders ugn (grill) i ca 40 minuter
- Gröp ur auberginerna när det har svalnat något, häll bort överflödig vätska.
- Stek sedan auberginköttet i stekpannan till dess att vattnet har försvunnit.
- Kör skalade vitlöksklyftorna i en mixer.
- Häll aubergin, salt, peppar, tahini, olja, vitlök i en skål och kör några varv med mixern.
- Smaka av med pressad citron.
Avnjut med gott bröd eller använd det som dipp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar