Jag köper kryddor var än vi är. Vid ett tillfälle hade jag
besök av en väninna vars man ägde en restaurang – när hon såg mitt kryddskåp
blev hon verkligen förvånad och sa: ”Du har mer kryddor än restaurangen”. Det kan
nog stämma. Av och till experimenterar jag med dessa kryddor. Hittade ett
otroligt bra recept för att smaksätta grytor i en kokbok från USA ”New Food of
Life” skriven av Najmieh Batmanglij. Jag har provat det och tycker att det är så
pass bra att jag inte behöver lägga till eller dra ifrån något. Det kräver dock
att man har allt hemma 😊 Det mesta går att få tag på i välsorterade
invandrarbutiker eller så kan man beställa via nätet.
Detta ger 3/4 dl färdig krydda
2 msk rosenblad
2 msk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk malen angelika (gol-par)
1 tsk malen muskot
1 tsk malen kummin
1/2 tsk malen korianderfrön
1 tsk torkade lime (persisk Limu-omani)
2 msk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk malen angelika (gol-par)
1 tsk malen muskot
1 tsk malen kummin
1/2 tsk malen korianderfrön
1 tsk torkade lime (persisk Limu-omani)
Blanda allt i en liten mixer, häll på burkar. Klar att
användas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar