English translation
Härom veckan bjöd min syster på äpple-inläggning som jag gillade som komplement till maten. Fick receptet och var nyfiken på att göra det själv. Det kan inte bli enklare än så här att göra en bra inläggning.
Iranier i allmänhet äter gärna olika typer av inläggning till maten och när jag har bjudit på det här hemma har jag förstått att det faller få svenskar i smaken. Skälet till att iranier äter så ”mycket” inläggningar är rätt och slätt att äta en balanserad kost och leva hälsosammare. Här kommer några exempel på t ex äppelcidervinäger:
Härom veckan bjöd min syster på äpple-inläggning som jag gillade som komplement till maten. Fick receptet och var nyfiken på att göra det själv. Det kan inte bli enklare än så här att göra en bra inläggning.
Iranier i allmänhet äter gärna olika typer av inläggning till maten och när jag har bjudit på det här hemma har jag förstått att det faller få svenskar i smaken. Skälet till att iranier äter så ”mycket” inläggningar är rätt och slätt att äta en balanserad kost och leva hälsosammare. Här kommer några exempel på t ex äppelcidervinäger:
1 - Antimikrobiell och bakteriedödande
2 - Minskar riskfaktorer för hjärtsjukdomar
3 - Minskad cancerrisk
4 - Stabilare blodsocker
5 - Gå ned i vikt och bli slankare
6 - Stöd matsmältningen
7 - Minska surheten i kroppen och balansera pH värdet
(Källa)
2 –2 1/2 dl inläggning
2 st. gröna äpplen
1 dl äppelcidervinäger
1 1/2 msk socker
Skala äpplen, klyfta och ta bort kärnor, koka tillsammans med vinäger och socker. Mosa – förvara. Behöver ej förvaras i kylen. Gott till all mat!
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar