söndag 16 juli 2017

Bagali pokhte - (Bondbönor som "snacks") (Fava beans as snacks)




English translation

Här kommer recept på bondbönor som "snacks". En riktig delikatess! 

Ingredienser (för två personer)
500 gram bondbönor
1 msk salt (eller efter tycke och smak)
1 dl vinäger (efter smak och tycke)
Angelica pulver (finns i välsorterade invandrarbutiker)

  1. Ta bondbönorna ur skidan.
  2. Lägg i en kastrull.
  3. Häll över vatten så det täcker bönorna. 
  4. Ha i salt och vinäger i vattnet 
  5. Låt det koka upp, sänk värmen och koka 30 – 40 minuter till dess att bönorna är mjuka. 
  6. Sila.
  7. Smaksätt med lite salt och angelica pulver. Låt kallna lite före servering. 
En annan metod är att koka hela bondbönor med skal och allt, gör som ovan men förlänga koktiden till ca 60 minuter och använd 2 dl vinäger. Det går lätt att skala när de är kokta. Men jag föredrar att ta bort yttre skalet då det underlättar ätandet.
Noshe Jan! 

Hel och mald Angelica. Whole and ground Angelica.

Man kan också koka bondbönorna som de är - tvätta det noga. You can also cook the fava beans as they are with the pulp and all, just wash it thoroughly. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar