fredag 18 augusti 2017

Banana Nut Bread





English translation and video

Som ni säkert har förstått älskar jag bokstavligen nötter i alla former. En gång när vi var i USA och besökte min bror Kian och hans hustru Judith hade hon bakat en underbar bröd – det kan man äta som kaka eller frukostbröd. Jag bad om receptet såklart! Receptet kommer från hennes mormor och är således en familjeklenod. Gör brödet när du kommer över billiga, riktigt mogna bananer, eller när bananerna i fruktfatet inte ser så snygga ut längre.

3/4 dl flytande margarin eller smält smör som har svalnat
(fast smör 71 gram)
150 g socker
1 stort ägg
1 tsk salt
1 tsk bakpulver (double-acting)
270 gram vetemjöl
2 – 3 mogna bananer (om de är små tar du 3 annars räcker det med 2 stora) mosas.
70 gram  hackade dadlar (finns i hälsokostbutiker och numera även på Ica. Russin går bra också.
60 gram hackade valnötter
 

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smörj en vanlig (1 ½ liters form) avlång kakform med margarin, strö vanligt mjöl i formen så att det täcker formen.
  3. Vispa margarin (Becel) och socker väl i en skål.
  4. Blanda och vispa in ägget.
  5. Blanda mjöl och bakpulver i en plastpåse och häll det i smeten, vispa inte!
  6. Mosa bananerna och häll det i smeten, nu kan du vispa smeten så att allt blandas väl.
  7. Hacka nötterna, blanda med hackade dadlar eller russin och blanda i smeten. Vispa inte, rör så att allt blanda sig väl.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Låt baka i ugn ca 1 timme. Känn med en sticka så att det är genombakat.

Låt kallna innan du stjälper upp brödet. Slå in brödet i foliepapper. Brödet har långt hållbarhet. Förvaras i kylen. Underbart gott med Cream Cheese!

Noshe Jan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar