måndag 11 september 2017

Adviieh-e Khoresht (Persisk allkrydda för grytor) - Persian Allspice for stews)




Varje familj har en egen blandning av kryddor (allkrydda) för risrätter, grytor och inläggningar. Jag har tidigare bloggat om advieh (allkrydda) för risrätter . Här kommer nu min kryddblandning för gryträtter. 

Det här behöver du:
1 matsked torkade rosenblad (finns att köpa i välsorterade mellanöster butiker)
2 matskedar malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tesked svartpeppar
1 tesked malen angelika (Golpar)
1 tesked malen muskot
2 teskedar malen kummin (spiskummin)
1 tesked malen korianderfrön 
1 tesked torkade persiska lime (Limo-amani)
1 matsked gurkmeja
1 tesked malen ingefära

Blanda allt i en liten mixer och kör några varv. Förvara i tätslutna glasburkar, förvara mörkt. Uteslut rosenblad om du inte får tag på det. 

Noshe Jan! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar