English translation
Tittade ut i morse och såg att vi har fått massor av snö
under natten. Då är det gott med soppa. Har provat otaliga recept på potatis-
och purjolökssoppa men blir lika besviken varje gång, därför har jag utvecklat
mitt eget recept som jag vet fungerar och är gott! Rätten kan göras helt vegan!
4 – 6 portioner
550 gram purjolök
650 gram potatis
70 gram vårlök
1 dl fond (grönsak eller kyckling)
2 st. knorr grönsaksbuljong
9,5 dl vatten
3 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
2 tsk salt
2 tsk timjan
2 krm svartpeppar
2 tsk mald kummin
- Skala potatisen och skär det i mindre bitar
- Tvätta purjolöken och skär det i ringar
- Ansa vårlökarna och skär det i ringar
- Mät upp resten av ingredienserna.
- Blanda 1 dl matlagningsgrädde med 3 dl mjölk, sätt åt sidan.
- Hetta upp en panna med lite olja i
- Häll över purjolöken och stek det en kort stund (2-3minuter).
- Häll över potatisen, kryddorna, buljongen samt blandningen av mjölken och matlagningsgrädden.
- Låt det koka upp och koka det i 20 minuter.
- Mixa soppan slät.
- Tillsätt 2 dl matlagningsgrädde.
- Smaka av och korrigera kryddningen.
- Skär bacon i små bitar och stek det krispigt.
- Häll upp soppan och dekorera varje sopptallrik med krispigt bacon och lite välhackad persilja.
Servera med gott bröd och god ost!
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar