torsdag 22 mars 2018

Kokoye havidj – Morotsfrittata – Carrot frittata

I lördags var jag sugen på något med morötter – det fick bli morotsfrittata! Otroligt lätt att göra och sååååå gott! Du kan antingen steka det i ringar av paprika eller som jag också testade panera det med ströbröd, personligen föredrar jag den senare. Helt vegetarisk men inte vegan. 

Till 5 st frittata

115 gram riven morot  
2 ägg
60 gram riven gul lök
1 krm kanel
1 krm gurkmeja
0,5 tsk salt
1 krm svart peppar
1 krm malen kummin
1/2 dl ströbröd
2 msk vetemjöl
0,5 dl riven parmesanost
10 gram berberis (Zereshk)
15 gram hackade valnötter (kan uteslutas)
1 gul paprika

  1. Riv lök och morot.
  2. Tvätta, rensa och skär skivor av den gula paprikan. 
  3. Mät upp kryddor
  4. Blanda allt med undantag av paprikan i en skål och blanda väl.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg skivor av paprika – fyll paprikaskivorna med morotsfrittata och stek i 3 – 4 minuter på varje sida på medelvärme.


Servera med bröd, yoghurt eller en grönsallad med god dressing till.
Noshe Jan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar