I lördags var jag sugen på något med morötter – det fick bli
morotsfrittata! Otroligt lätt att göra och sååååå gott! Du kan antingen steka
det i ringar av paprika eller som jag också testade panera det med ströbröd,
personligen föredrar jag den senare. Helt vegetarisk men inte vegan.
Till 5 st frittata
115 gram riven morot
2 ägg
60 gram riven gul lök
1 krm kanel
1 krm gurkmeja
0,5 tsk salt
1 krm svart peppar
1 krm malen kummin
1/2 dl ströbröd
2 msk vetemjöl
0,5 dl riven parmesanost
10 gram berberis (Zereshk)
15 gram hackade valnötter (kan uteslutas)
1 gul paprika
2 ägg
60 gram riven gul lök
1 krm kanel
1 krm gurkmeja
0,5 tsk salt
1 krm svart peppar
1 krm malen kummin
1/2 dl ströbröd
2 msk vetemjöl
0,5 dl riven parmesanost
10 gram berberis (Zereshk)
15 gram hackade valnötter (kan uteslutas)
1 gul paprika
- Riv lök och morot.
- Tvätta, rensa och skär skivor av den gula paprikan.
- Mät upp kryddor
- Blanda allt med undantag av paprikan i en skål och blanda väl.
- Hetta upp en stekpanna med olja och lägg skivor av paprika – fyll paprikaskivorna med morotsfrittata och stek i 3 – 4 minuter på varje sida på medelvärme.
Servera med bröd, yoghurt eller en grönsallad med god
dressing till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar