onsdag 4 april 2018

Dessere miveye khoshk – Dry fruit dessert – Efterrätt på torkade frukter




Det kan inte bli enklare än så här. Det finns alltid torkade aprikoser och urkärnade plommon hemma hos oss, jag äter det istället för godis ibland. De torkade aprikoserna och plommon som jag använder är redan tvättade och är mycket mjuka, därför behöver jag inte koka dessa. En variation kan vara att koka de torkade frukten 10-15 minuter och låta det vara kvar i samma vatten över natten.

Ingredienser för 3 portioner
200 gram urkärnade plommon
200 gram aprikoser
1 tsk rivet skal från citron
3 dl kokhett vatten

Dekoration:
2 – 3 msk pistaschstrimlor
2 – 3 msk mandelstrimlor
Färska myntablad


  1. Dela frukten i 2 delar med hjälp av en sax. 
  2. Riv av citronskalet och lägg det i en skål.
  3. Koka upp vattnet och häll lite över citronskalet.
  4. Lägg i frukten i skålen och slå över resten av vattnet. Rör om.
  5. Täck och låt det vara i kylskåpet över natten.
Servera med strimlor av pistaschnötter och mandel samt färska myntablad. Det går också utmärkt att servera yoghurt till. 

Noshe Jan! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar