English translation
Min svärdotter
Anna är allergisk mot alla kärnfrukter och även nötter generellt. Det är med
andra ord få saker som hon kan äta när det kommer till Granola Bars, därför
bestämde jag mig för att göra Granola Bars som hon faktiskt kan äta. Det är
viktigt att rosta sesamfrön, solrosfrön, havregryn och kokoschipsen. Därför
börjar man med att rosta allt. Nu råkade jag ha kokoschips som redan var
rostade annars blandar man bara kokoschipsen och havregrynen innan man rostar
dem i ugnen. Det är otroligt lätt att göra Granola Bars, det är lite pyssligt
att paketera varje Granola Bar men det är mödan värt!
Ingredienser:
5 dl havregryn
2,5 dl kokoschips
2,5 dl torkade tranbär (hacka det grovt)
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1,25 dl flytande honung
0,6 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
30 – 40 gram smör
En ugnspanna som är 25 x 35 cm
5 dl havregryn
2,5 dl kokoschips
2,5 dl torkade tranbär (hacka det grovt)
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1,25 dl flytande honung
0,6 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
30 – 40 gram smör
En ugnspanna som är 25 x 35 cm
Metod:
- Sätt på ugnen (250 grader).
- Klä din form med bakplåtspapper.
- Blanda havregryn och kokoschipsen i en ugnsform och rosta det i ugnen 10 – 12 minuter, rör i det ibland så att blandningen blir jämnrostad.
- Rosta sesam i en panna.
- Blanda solrosfrön och pumpakärnor och rosta det också.
- Blanda grovhackade tranbär med pumpakärnor, sesam- och solrosfrön i en skål.
- Blanda i rostade havregryn och kokoschips när de är klara.
- Blanda flytande honung, socker, salt, vaniljsocker och smör i en kastrull. När det börjar koka tar du av kastrullen och blandar vätskan med de torra ingredienserna, blanda väl.
- Häll över blandningen i förpreparerade ugnsformen och grädda i 175 graders värme i 20 – 25 minuter.
- Låt det kallna ordentligt innan du skär det i önskad form. Paketera det i smörpapper.
Noshe Jan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar