English translation
Min kära systerdotter Shirin med familj har ett lantställe
på Getryggen, en underbar plats där vem som helt kan ladda batterierna! Där
ägnas tiden åt att bara vara och pyssla med sånt man inte hinner med annars. Vi
samlades där för att fira Kahan (Systerson) och Tina (hans hustru) som
gemensamt fyllde 100 år! Jag lagade middagen och Shirin gjorde
salladsdressingen som var otroligt gott! Bad att få receptet såklart! Du kommer
upptäcka att dressingen passar till många saker, t ex som sås till grillrätter,
dipp mm. Om du vill servera det som dipp behöver du göra det lite starkare och
blanda i lite gräddfil tycker jag. Shirin gör dubbel sats eftersom den är
försvinnande god och håller sig i kylskåpet i en vecka.
Ingredienser
för dubbel sats
80 gram rucola
2 vitlöksklyftor
4 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl olivolja (8 msk)
4 krm salt
2 tsk honung
2 vitlöksklyftor
4 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl olivolja (8 msk)
4 krm salt
2 tsk honung
Blanda allt i en mixer och kör det till dess att allt har
blandats väl – eller lägg allt i en skål och använd stavmixer – häll upp i en
skål och låt det mogna en stund i rumstemperatur.
Jag har experimenterat med dressingen och funnit att lite
dijonsenap förhöjer smaken ytterligare, speciellt om man vill använda det som
dipp. 1 msk till hela satsen ovan. Sedan blandar du i lite gräddfil om du
önskar för att få lite tjockare sås som man kan dippa saker i. Var inte rädd att experimentera!
Tack Shirin för att du delade med dig av receptet.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar