fredag 7 september 2018

Dressing från Getryggen - Dressing from Getryggen



English translation


Min kära systerdotter Shirin med familj har ett lantställe på Getryggen, en underbar plats där vem som helt kan ladda batterierna! Där ägnas tiden åt att bara vara och pyssla med sånt man inte hinner med annars. Vi samlades där för att fira Kahan (Systerson) och Tina (hans hustru) som gemensamt fyllde 100 år! Jag lagade middagen och Shirin gjorde salladsdressingen som var otroligt gott! Bad att få receptet såklart! Du kommer upptäcka att dressingen passar till många saker, t ex som sås till grillrätter, dipp mm. Om du vill servera det som dipp behöver du göra det lite starkare och blanda i lite gräddfil tycker jag. Shirin gör dubbel sats eftersom den är försvinnande god och håller sig i kylskåpet i en vecka.

Ingredienser för dubbel sats
80 gram rucola
2 vitlöksklyftor
4 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl olivolja (8 msk)
4 krm salt
2 tsk honung

Blanda allt i en mixer och kör det till dess att allt har blandats väl – eller lägg allt i en skål och använd stavmixer – häll upp i en skål och låt det mogna en stund i rumstemperatur.

Jag har experimenterat med dressingen och funnit att lite dijonsenap förhöjer smaken ytterligare, speciellt om man vill använda det som dipp. 1 msk till hela satsen ovan. Sedan blandar du i lite gräddfil om du önskar för att få lite tjockare sås som man kan dippa saker i. Var inte rädd att experimentera!  

Tack Shirin för att du delade med dig av receptet.

Noshe Jan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar