Den här receptet
kom till när vi hade få ingredienser hemma och det blev genast en hit hos Patrick.
Mina barn är precis som jag rätt så kräsna när det gäller maten 😊. Det tar inte så lång tid att
laga den här rätten. Allt som allt tar det ca 30 minuter. Det persiska inslaget är det söta i form av
koncentrerad apelsinjuice och persilja. Vi
lagar det med vanlig spagetti men du kan självklart välja den pastasort som du
gillar bäst.
Prova det och du blir fast, det lovar jag.
Prova det och du blir fast, det lovar jag.
Ingredienser:
0,5 gul lök som hackas väl
10 st vårlökar (hackas)
1 vitlöksklyfta
2 – 3 kycklingfiléer
10 st vårlökar (hackas)
1 vitlöksklyfta
2 – 3 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk dijonsenap
100 – 150 välhackad persilja
1 – 2 dl koncentrerad
apelsinjuice
1 msk mango chutney
2 – 3 dl grädde
1 – 2 dl creme fraiche
1 – 2 dl riven parmesan
400 gram spagetti eller den
pastasort som du föredrar.
Metod:
- Börja med att förbereda
allt, hacka löken, skära kycklingfiléerna i mindre bitar och ta fram allt
som behövs.
- Stek löken 5 – 7 minuter,
tillsätt pressad vitlök och fortsätt att steka i några minuter.
- Lägg till kycklingbitarna
och fortsätt att steka till dess att kycklingbitarna har fått en fin färg
runtom.
- Tillsätt vårlökarna och
stek i någon/några minuter till.
- Salta, peppra, lägg till
dijonsenap och mango chutney.
- Häll över grädden (det går
också bra med vanlig matgrädde).
- Blanda väl och tillsätt
creme fraiche. Låt det hela koka på medelvärme någon minut, smaka av och korrigera
kryddningen.
- Slutligen tillsätter du
parmesanosten och rör om. Sätt såsen åt sidan.
- Koka pastan enligt
anvisningen från tillverkaren.
- Sila och häll över det i
kastrullen igen, häll över såsen och blanda väl. Det är bra om plattan är
på när du gör det (svag värme).
- Sist men inte minst
tillsätter du persiljan och blandar väl.
Servera med parmesanost och dekorera gärna med basilikablad.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar