måndag 24 september 2018

Patricks persiska pasta! Patrick´s Persian Pasta.


Den här receptet kom till när vi hade få ingredienser hemma och det blev genast en hit hos Patrick. Mina barn är precis som jag rätt så kräsna när det gäller maten 😊. Det tar inte så lång tid att laga den här rätten. Allt som allt tar det ca 30 minuter.  Det persiska inslaget är det söta i form av koncentrerad apelsinjuice och persilja.  Vi lagar det med vanlig spagetti men du kan självklart välja den pastasort som du gillar bäst.
Prova det och du blir fast, det lovar jag.

Ingredienser:

0,5 gul lök som hackas väl
10 st vårlökar (hackas)
1 vitlöksklyfta
2 – 3 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk dijonsenap
100 – 150 välhackad persilja
1 – 2 dl koncentrerad apelsinjuice
1 msk mango chutney
2 – 3 dl grädde
1 – 2 dl creme fraiche
1 – 2 dl riven parmesan
400 gram spagetti eller den pastasort som du föredrar.




Metod:
  1. Börja med att förbereda allt, hacka löken, skära kycklingfiléerna i mindre bitar och ta fram allt som behövs.
  2. Stek löken 5 – 7 minuter, tillsätt pressad vitlök och fortsätt att steka i några minuter.
  3. Lägg till kycklingbitarna och fortsätt att steka till dess att kycklingbitarna har fått en fin färg runtom.
  4. Tillsätt vårlökarna och stek i någon/några minuter till.
  5. Salta, peppra, lägg till dijonsenap och mango chutney.
  6. Häll över grädden (det går också bra med vanlig matgrädde).
  7. Blanda väl och tillsätt creme fraiche. Låt det hela koka på medelvärme någon minut, smaka av och korrigera kryddningen.
  8. Slutligen tillsätter du parmesanosten och rör om. Sätt såsen åt sidan.
  9. Koka pastan enligt anvisningen från tillverkaren.
  10. Sila och häll över det i kastrullen igen, häll över såsen och blanda väl. Det är bra om plattan är på när du gör det (svag värme).
  11. Sist men inte minst tillsätter du persiljan och blandar väl.

Servera med parmesanost och dekorera gärna med basilikablad.
Noshe Jan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar