tisdag 9 oktober 2018

Grönkålssoppa - Kale soup!





Jag gillar soppor av olika slag speciellt under höst och och vinter, eftersom hösten är här bestämde jag mig för att göra grönkålsoppa. Det blev verkligen en hit! Snabb och enkel mat som är dessutom mättande! Om man undviker grädde blir rätten helt veganskt dessutom.
Jag tar bort stjälken men det står dig fritt att använda hela grönkålen.

Ingredienser:

450 gram grönkål (rensad och klar)
2 gula lökar
3 – 4 vitlöksklyftor
1,5  dl vitvin
1 liter vatten
2 st grönsaksfond ”Fond Du Chef”
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm muskot (malen eller färskriven)
1 krm kummin
1 tsk gurkmeja
1 – 2 dl grädde (kan uteslutas)
1 – 2 msk pressad citron (kan uteslutas)
Smör för stekning




  1. Tvätta och rensa grönkålen, hacka det grovt.
  2. Skala löken och hacka det grovt.
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Smält smöret i en stor panna
  5. Tillsätt löken och stek i 5 - 7 minuter
  6. Tillsätt vitlök och fortsätt att steka i ytterligare 2 minuter
  7. Lägg till vinet och hälften av vattnet
  8. Sätt locket på och låt det sjuda i 15 minuter
  9. Lägg till grönkålen, kryddorna, de två "Fond du Chef" och resten av vattnet.
  10. Sätt på locket och låt det sjuda ytterligare 15 minuter eller till dess att grönkålen har minskat i volym.
  11. Processa soppan i en mixer och häll sedan tillbaka den i kastrullen.
  12. Tillsätt pressad citron och grädde (kan uteslutas), smaka av och justera kryddningen.
Servera med varma smörgåsar eller enkel vitlöksbröd
Noshe Jan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar