English translation and video
Jag älskar jordgubbar och numera finns färska jordgubbar att köpa i affärerna
redan i mars månad, men priset är ganska högt om man ska ha det till att göra
sås eller sirap av – därför använder jag frysta bär till just sirapen. Till
glassen har jag kostat på mig färska bär 😊!
Har gjort en
”Glassbomb” med tre smaker som jag vill servera jordgubbssirap eller sås till
nu på söndag.
Ingredienser: ger 3 dl sirap eller sås
500 gram frysta eller färska jordgubbar
1 – 1 1/4 dl socker
Några droppar pressad citron
Några droppar rosenvatten.
500 gram frysta eller färska jordgubbar
1 – 1 1/4 dl socker
Några droppar pressad citron
Några droppar rosenvatten.
Method:
- Lägg i färska eller frysta jordgubbarna i en kastrull, häll över sockret, pressad citron och lite rosenvatten. . Låt det sjuda på mycket svag värme till dess sockret har löst sig och bären är mjuka.
- Ta av kastrullen från spisen, processa jordgubbarna i en mixer.
- Sila det över kastrullen som du använde tidigare, använd en sked eller slickepott för att sila purén.
- Låt det hela koka upp, sänk värmen och låt det sjuda 10 - 15 minuter. Skumma av, men man kan hoppa över det om man känner för det, skummet är för kocken!
- Såsen är klar när det börjar tjockna.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar