söndag 22 september 2019

When in France!

English translation


Jag har saknat er kära läsare! Jag har inte bloggat på ett tag - vi har varit i Paris och södra Frankrike för att fira min brorsdotter som firade 50 års dag (så även hennes man) och dessutom 25 års bröllopsdag.

Vi hade så roligt! För hennes födelsedag hade vi en underbar middag på en restaurang i Paris - riktigt gammaldags bra restaurang (Procope - 1686) med underbar mat, service och atmosfär. De har en meny som heter Filosof-menyn (se bild). Priserna var okej - förrätt, maträtt, dessert för 38,50 euro. Fransmännen har tagit Gazpacho till en helt ny nivå, min brorsdotter beställde grön sparris gazpacho, extremt välsmakande och uppfriskande. En annan underbar restaurang som vi besökte var Aux Trois Mailletz Det såg inte mycket ut men maten var rent underbar och på plussidan - de hade levande musik och sångare - underbara gamla låtar från Edith Piaf osv. Absolut värt ett besök också.
Prova gärna Grön sparris Gazpacho på Procope. 


Efter 3 dagar i Paris tog vi tåget till Cannes där vi hade hyrt en lägenhet. Vid La Gare de Lyon (en av tågstationerna i Paris) åt vi lunch på Le Train Bleu, så underbart gammaldags - underbar service och maten var utsökt. Vi reste längs kusten till San Remo och andra platser när vi anlände till Cannes. Tillbringade några dagar på stranden - var 500 meter var det en kiosk som serverade underbara baguetter med välsmakande fyllningar eller varm croc monsieur - (en mycket god lunch) - med full service, vin, läsk etc.




Under mat och atmosfär på Le Train Bleu - Gare de Lyon, Paris. 


En av höjdpunkterna var ett besök på en familjeägd restaurang La Chaumière, med trevlig atmosfär och utsökt mat. Vinlistan innehåller en flaska vin för 7000 Euro! Det var mycket praktiskt att de hade betjänad parkering. När du betalar räkningen kör de fram din bil till ingången ... väldigt trevligt. En plats där Grace Kelly besökte ofta när hon levde. Många kända personer har ätit middag på denna plats - så alla stolar är graverade med deras namn. Jag råkade sitta på Jack Nicholsons stol!

Yep - jag fick äran att sitta i Jack Nicholsons stol! 




På vår sista kväll i Cannes gick vi förbi en restaurang “Le Triskell”. Vilken överraskning! Även denna restaurang var familjeägt - maten var extremt bra och betjäningen oklanderlig. Vi var de sista gästerna, ägaren tycktes gilla oss - han tog med sig en flaska calvados som han bjöd på och satte sig och pratade med oss ​​om livet. Vi hade otroligt kul.
September är en bra tid att besöka Cannes - det fanns inte så många turister som under sommaren. Vädret var väldigt fint - vi hade bara en regnig dag av 7!


Gazpacho på champinjoner och morell! 




***** Le procope - 13 Rue de l'Ancienne Comédie, 75006 Paris, Frankrike
**** Aux Trois Mailletz - 56 Rue Galande, 75005 Paris, Frankrike
**** Le Train Bleu - Place Louis-Armand, 75012 Paris, Frankrike
***** La Chaumière - 384 Boulevard de l'Observatoire, 06300 Nice, Frankrike 
***** Le Triskell - 8 Rue Barthélémy, 06150 Cannes, Frankrike

Viv La France! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar