onsdag 6 maj 2020

Rullader – man tager vad man haver! - Roulades





Numera med Covid19 runt hörnet hela tiden, är det inte lätt att komma ut och köpa det man saknar när det gäller matlagning - det gäller verkligen att tänka efter före och missar man det – ja, då får man bara ta det man har, så enkelt är det. 

Köpte lövbiff och i det ögonblicket när jag beställde dem tänkte jag på att göra rullader, men jag glömde att kontrollera om vi hade katrinplommon hemma, vilket vanligtvis ingår i mina rullader. Det tog en stund av inventering innan den kreativa sidan av mig satte igång.
Jag menar - vad kan gå fel med russin, curry, bananer och jordnötter?

Ingredienser för 4 portioner
450 gram lövbiff
 Salt och peppar

Fyllning:
 90 g russin
 90 g saltade jordnötter (hackade grovt)
 Två mosade bananer (200 gram färdigmos)

Såsen:
 1 - 2 dl Himmel från stekningen
 1 msk Koncentrerad kycklingfond
 Tre hjärta tsk Mangochutney
 1 msk curry
 Tre dl grädde
 Några matskedar idealiskt mjöl

Metod:1.    
  1. Skölj köttet och torka det.
  2. Salt och peppar på båda sidor.
  3. Dela minutbiffarna i två delar. På det här sättet får du två roulader från varje lövbiff Men det beror naturligtvis på lövbiffens storlek självklart.
  4. Tvätta russinen några gånger och låt dem sedan vila i ljummet vatten i några minuter tills de mjuknar något.
  5. Hacka salta jordnötterna grovt.
  6. Mosa bananen med en gaffel.
  7. Blanda russin, bananmos och hackade nötter.
  8. Fyll rouladerna med en eller två teskedar av fyllningen och säkra med en tandpetare.
  9. Stek det i smör tills rouladerna får en vacker färg - de behöver inte vara genomstekta på det här stadiet eftersom de kommer att sjuda i såsen ett tag innan du serverar maten.
  10. Skölj ur stekpannan med 2–3 dl vatten och 1 - 2 msk koncentrerad fond eller en buljong, sila och häll sedan vätskan i en stor kastrull.
  11. Blanda nu in en matsked currypulver, 3 tsk mangochutney och 3 dl grädde.
  12. Vispa ihop – smaka av och korrigera kryddningen så att det passar dig. När du är nöjd med smaken lägger du rulladerna i såsen.
  13. Sätt på locket - låt det koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.

Servera med persiskt ris. Du kan också ha extra bananskivor, saltanötter och mangochutney på sidan om.

Noshe Jan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar