söndag 3 maj 2020

Himmelska kärleksmums! A very yummy love cake!


English translation and video


På 70-talet fick jag ett recept på kärleksmums från min mans gudmor Eva, dessa bakades flitigt härhemma ett tag. Receptet lades bort någonstans. Letade efter den nyligen och ack så svårt det var att hitta den. Fick rensa i alla mina recept, det tog sin tid. Evas recept var bara borta! Till slut hittade jag receptet som var undangömd på ett säkert ställe 😊 Grundreceptet är för en ugnsplåt som är 30 x 40 cm – vi lagar det i mindre formar och minskar på receptet för det. I slutet anger jag halv respektive 1/3 av smeten och i vilken form det lämpar sig. Bäst är kakan när den är 2,5 cm tjockt – får inte vara tjockare än det tycker jag.

Överlägset den godaste kakan! Bokstavligen himmelskt!

Ugnsplåt 30 x 40 (standard)
Ugnsvärme 200 grader

Tid i ugnen: 20 minuter

Ingredienser:
Kakan

Glasyren
2
Ägg
200 gram
Florsocker
312 gram
Socker
4 msk
Smält smör
150 gram
Mjölk
5 msk
Kaffe
288 gram
Mjöl
1 msk
Kakao
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Vaniljsocker
1 rejäl matsked
Kakao
130 gram
Smör

Metod:
1.    Sikta mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker, lägg åt sidan.
2.    Kombinera ägg och socker och blanda tills blandningen är blek och krämig.
3.    Nu kan du lägga till mjölken och mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
4.    Blanda i en minut eller två.
5.    Tillsätt det smälta smöret och fortsätt att blanda ytterligare en minut.
6.    Klä en form (20 x 30 cm) med bakplåtspapper.
7.    Häll i kakblandningen och jämna ut den ut.
8.    Grädda kakan i 20 minuter.
9.    Ta ut kakan. Använd en bricka med bakplåtspapper och vänd kakan.
10.  Nu - ta försiktigt bort bakplåtspappret.
11. Klä en annan bricka eller galler med bakplåtspapper och vänd kakan en gång till.
12. Gör små hål i kakan med en pinne.
13. Kombinera kaffe och smör i en kastrull, smält smöret på medium-låg värme
14. Tillsätt florsocker, kakao och vaniljsocker. Blanda tills allt är integrerad.
15. Häll glasyren över den heta kakan och jämna ut den.
16. Häll generöst med riven kokosnöt över kakan.
17. Skär kakan i fyrkanter eller den form som du önskar.

Lägg kakorna i en lämplig behållare. förvara den i kylen eller på en sval plats.

 Noshe Jan! 

Plåt
30 x40
25 x 30
20x20
Antal kakor
30
24
16
Ingrediens



Smör
130 g
65 g
50 g
Mjölk
150 g
75 g
50 g
Ägg
90 g
45 g
110 g
Socker
312 g
156 g
110 g
Vaniljsocker
2 tsk
2 tsk
2 tsk
Kakao
1 msk
1 msk
20 g
Bakpulver
2 tsk
2 tsk
2 tsk
Mjöl
288 g
145 g
100
Glasyr
Ingrediens



Smör
4 msk
40 g
40 g
Kaffe
5 msk
41 g
41 g
Kakao
1 msk
1 msk
2 msk
Vaniljsocker
2 tsk
0,75 msk
0,75 msk
Florsocker
200 g
150 g
151 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar