fredag 23 oktober 2020

Fläderbärsextrakt förebygger förkylning

 

English translation and video 

Förebygg förkylningar och stärk immunförsvaret! 

Januari 2020 reste vi till USA för att besöka familjen som samlades i Santa Cruz. Vi gästade min brorsson Mathew och hans fru Kimiko. Från dag ett började han mata oss varje dag med ett extrakt som förebygger förkylning och stärker immunförsvaret. Han hade kokat extraktet själv. Vid första anblicken tyckte jag att det såg mörkt och skräckinjagande ut – men när jag smakade var det riktigt gott faktiskt. Mathew visade mig hur man kan koka extrakt på torkade fläderbär. Det var hur enkelt som helst. Beställde genast torkade fläderbär på internet och fick det någon dag senare.

Väl hemma började med att koka extraktet. Det har verkligen effekt – det är bara att söka på google så ser man massor av forskning på området.

Du kan hitta extraktet under olika namn i Sverige (t ex Sambucol) – men enklast kokar du det själv, allt du behöver går att beställa bären och rå honung via nätet.

Här i Sverige varierar prissättningen rätt rejält – kilopriset ligger på ca 820 – 850 kronor) Hittade ett ställe där kilopriset var i stort sätt 300 kronor billigare. Skriv gärna till mig om du vill veta var jag köpte bären, vill ogärna göra reklam i onödan 😊

Det man bör tänka på är att rå honung bör inte ges till barn! Honungen tillsätter man mest för smaken skull så om du vill ge det till barn är det bra om du blandar i vanlig honung istället för rå honung.

Dosering för vuxna – 1 msk en till två gånger dagligen under förkylningstider.


Metod:

  1. Blanda fläderbären med vatten, hackade eller skivade ingefära, kanel och malen nejlika. 
  2. Låt det koka upp – sänk värmen och låt det hela sjuda ca 30 minuter. Vätskan ska i stort sätt halveras. 
  3. Ta bort från spisen och sila det – försök klämma ut så mycket saft som möjligt. Låt det hela kallna.
  4. Blanda i honungen, vispa till des honungen har löst sig. Förvara i flaska i kylen.

Noshe Jan! 


Artikel om fläderbärextrakt
Stärka immunförsvaret



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar