Korv kan vara otroligt gott! Här är ett recept för en underbar gryta med två sorters korvar som värmer själen! Besök gärna min blogg för komplett lista och mängd över ingredienser.
Du kan variera det utifrån vad du har hemma. Chilikorv med
vitlök är gott att ha i grytan – sedan råkade jag ha grillkorv (Roslagsgrill)
som är vanlig grillkorv men något stadigare och godare än vanlig grillkorv. Du
kan ta prinskorv, falukorv osv – men en korv bör ha lite mer smak än den andra.
Råkar du ha vin hemma kan du ha i en skvätt – annars duger
det bra med vanlig buljong som löses i vatten innan du tillsätter det. Här använder jag mig också av paprikapuré som
vi alltid har hemma – det är inte någon katastrof om du inte har det hemma – ta
i så fall bara mer tomatpuré.
Grytan kan avnjutas med pressad potatis, potatismos, pasta
eller bara bröd till som en mustig soppa!
En stor fördel med den här rätten är att den kan bli klar
samtidigt som potatisarna. Om du hackar och gör iordning allt, sätter på potatisarna
är grytan klar samtidigt som potatisarna – dvs. att det hela tar ca 30 minuter.
Ingredienser för 4 stora portioner
Metod:
- Skala och hacka löken. Skala moroten och skär i halvslantar eller hacka. Gör samma sak med sellerin, sätt åt sidan.
- Tvätta och hacka tomaterna grovt, sätt åt sidan.
- Hacka eller pressa vitlöken, sätt åt sidan.
- Tvätta paprikan och strimla det, sätt åt sidan.
- Skölj bönorna ordentligt och sätt åt sidan.
- Mät upp kryddorna och sätt åt sidan.
- Koka upp 0,5 liter vatten och lös kycklingbuljongen – sätt åt sidan.
- Skär korven i mindre bitar. Jag tog bort skinnet på chilikorven – det är en smaksak – du kan låta bli det egentligen.
- Hetta upp en tjockbottnad kastrull och häll i lite matolja.
- Häll i lök, morot och selleri – stek i ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och fortsätt stek i ytterligare en minut.
- Tillsätt korvbitarna och stek ca 2 minuter.
- Efter 2 minuter tillsätter du krossade eller hackade tomater, paprikastrimlorna, hela små tomater, bönorna, krydda med kryddblandningen, lägg till lagerblad, tomatpuré och paprikapuré. Häll på buljongen. Låt det hela koka upp. Sänk värmen och låt det småputtra till dess potatisarna blir klara.
Servera med potatismos, pressad potatis. potatismos, pasta
eller bara bröd till som en mustig soppa!
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar