måndag 17 maj 2021

Teriyakikyckling

 


English translation and video


Snabbaste måltiden och dessutom supergott! Du kommer att älska den här rätten!

Förra veckan bloggade jag om teriyakisås – här kommer nu ett recept på teriyakikyckling som går supersnabbt att fixa, mindre än 10 minuter! Dessutom är det endast 4 ingredienser. RECEPT

Mjölet
I receptet ingår majsmjöl – har du inte det hemma kan du byta ut det mot majsstärkelse eller vanligt vetemjöl. Mjölet gör att kycklingen får en krispig yta och hjälper också till att göra såsen något tjockare.

Kycklingdelar
Ger rådet att använda dig av kycklinglår utan skinn och ben men det går utmärkt att använda kycklingfilé också – det man behöver tänka på då är att det kan lätt bli för torrt. Ett sätt att undvika det är att steka kycklingfiléerna. Reducera sedan teriyakisåsen separat – låt det inte bli alltför sirapsaktigt – häll över såsen i pannan med kycklingfiléerna och låt det koka till dess såsen blir sirapsaktigt – på så sätt undviker man att få en överstekt och seg kycklingfilé. . Innertemperaturen för kyckling bör vara 72° (C)

Oavsett om vilken del av kycklingen du använder är det fördelaktigt om du skär det i lika stora bitar – på så sätt undviker man att få överstekta bitar.

Ingredienser för 4 portioner

4 – 5 kycklinglår utan skinn och ben
1–2 msk rapsolja
1–2 msk majsmjöl (kan bytas ut mot majsstärkelse eller vetemjöl)
2 dl (200 ml) hemgjord teriyakisås 

 Metod:

  1. Skär lårfiléerna i lika stora bitar – gör det inte för smått!
  2. Häll över mjölet och gnugga in det i alla delar.
  3. Hetta upp en stekpanna, när det i stort sätt ryker från pannan häller du i oljan. Lägger du i kycklingbitarna i en panna som inte är tillräckligt varmt försluter det inte kycklingen med en gång och kycklingarna blir lite slemmig istället för att bli krispig.  Stek kycklingbitarna 2 minuter på varje sida.
  4. Häll över hemgjorda teriyakisåsen och låt det koka i ca 6 minuter – då har teriyakisåsen fått en sirapsaktig konsistens.

Servera gärna med basmatiris.

Noshe Jan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar