Snabbaste måltiden och dessutom supergott! Du kommer att älska den här rätten!
Förra veckan bloggade jag om teriyakisås – här kommer nu ett
recept på teriyakikyckling som går supersnabbt att fixa, mindre än 10 minuter! Dessutom
är det endast 4 ingredienser.
Mjölet
I receptet ingår majsmjöl – har du inte det hemma kan du
byta ut det mot majsstärkelse eller vanligt vetemjöl. Mjölet gör att kycklingen
får en krispig yta och hjälper också till att göra såsen något tjockare.
Kycklingdelar
Ger rådet att använda dig av kycklinglår utan skinn och ben
men det går utmärkt att använda kycklingfilé också – det man behöver tänka på
då är att det kan lätt bli för torrt. Ett sätt att undvika det är att steka
kycklingfiléerna. Reducera sedan teriyakisåsen separat – låt det inte bli
alltför sirapsaktigt – häll över såsen i pannan med kycklingfiléerna och låt
det koka till dess såsen blir sirapsaktigt – på så sätt undviker man att få en
överstekt och seg kycklingfilé.
Oavsett om vilken del av kycklingen du använder är det
fördelaktigt om du skär det i lika stora bitar – på så sätt undviker man att få
överstekta bitar.
Ingredienser för 4 portioner
4 – 5 kycklinglår utan skinn och ben
1–2 msk rapsolja
1–2 msk majsmjöl (kan bytas ut mot majsstärkelse eller vetemjöl)
2 dl (200 ml) hemgjord teriyakisås
- Skär lårfiléerna i lika stora bitar – gör det inte för smått!
- Häll över mjölet och gnugga in det i alla delar.
- Hetta upp en stekpanna, när det i stort sätt ryker från pannan häller du i oljan. Lägger du i kycklingbitarna i en panna som inte är tillräckligt varmt försluter det inte kycklingen med en gång och kycklingarna blir lite slemmig istället för att bli krispig. Stek kycklingbitarna 2 minuter på varje sida.
- Häll över hemgjorda teriyakisåsen och låt det koka i ca 6 minuter – då har teriyakisåsen fått en sirapsaktig konsistens.
Servera gärna med basmatiris.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar