Har du någonsin kommit hem med färska jordgubbar eller meloner, och de visar sig vara smaklösa? Då är detta trick för dig. Du kommer aldrig få smaklös frukt igen!
Ett trick som får de mest smaklösa jordgubbarna att smaka bokstavligen gudomligt! Du kan använda samma procedur för andra frukter när de saknar smak.
Jag vet inte hur många gånger jag har kommit hem med färska jordgubbar och sedan blivit besviken att de visar sig vara fullständigt utan smak. Men då kom jag på ett trick som man använder i Iran när det gäller melon bland annat. Hemligheten är rosenvatten och socker!
Du behöver
400 gram jordgubbar
1 msk socker
1 msk rosenvatten
- Tvätta jordgubbarna ordentligt under rinnande vatten.
- Låt det rinna av en stund.
- Ansa och skär stora jordgubbarna i mindre bitar.
- Häll över en matsked socker och en matsked rosenvatten.
- Blanda, täck med plastfolie och låt det vila i rumstemperatur under en timme.
Resultatet är fullständigt fantastiskt!
Om du köper hem en melon t ex nät- eller galiamelon och det är smaklöst kan du göra på samma sätt.
Rensa melonen på kärnor och skal. Skär det i mindre bitar och blanda i socker
och rosenvatten. Låt det marineras en timme.
Eller gör som vi gör i Iran – vi river melonen t ex nätmelon
på det grövsta sidan av rivjärnet och sedan blandar vi i socker och
rosenvatten. Underbar lätt dessert efter en tung måltid, det passar alla
tillfällen egentligen.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar