Lyckliga är alla vi som kan äta vitlök. Men hur förvarar man det. Här får du ett enkelts tips om ett sätt att förvara det.
Vi älskar
vitlök men som bekant kan vitlöken snabbt bli för gamla. De flesta
livsmedelsbutiker importerar vitlök från Kina vilket jag undviker att använda pga.
oförorenad vatten, blekmedel och kemikalier som används bland annat. När jag
hittar vitlök från t ex Spanien passar jag på och köper en hel del.
Väl hemma
fixar jag just den här purén som bidrar till att jag kan förvara det länge. Det
förenklar användning av vitlöken också.
Allt du
behöver är vitlök och olivolja, mängden spelar inte någon roll
egentligen – det är tekniken som är intressant.
Ingredienser
700 g vitlöksklyftor
2,75 dl olivolja
Metod:
- Skala viöken. Bästa sättet att göra det är att lägga dessa i en rymlig skål och hälla på kallt vatten. som täcker. Efter ca 15–20 minuter kan du dela vitlöken i klyftor och skala klyftorna.
- Lägg klyftorna i en liten mixer och kör det till dess du har en massa av mindre bitar.
- Häll sedan på olivolja (lite i taget) och kör mixern några varv. Grovleken bestämmer du själv.
- Förvaring: häll upp det i rena burkar och förvara i kylen. Du kan också hälla upp det i isformar och frysa in det. Det håller hur länge som helst.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar