Underbar förening mellan gurka, tomater och lök! |
Shiraz är en av Irans mest historiska platser. Det är också födelsestad för några av våra mest respekterade persiska poeter såsom Hafiz och Saadi. Shiraz är känd för sin praktfulla arkitektur, vackra trädgårdar och den majestätiska cypressen som heter sarv-eh-naz. Det är också här som man kan besöka ruinerna av Persepolis.
Sallad Shirazi som bokstavligen betyder sallad från Shiraz är en underbar förening mellan gurka, tomater och lök. Ibland på sommaren gör jag iordning sallad Shirazi och serverar persisk bröd, fetaost och vattenmelon till, otroligt bra kombination och underbar måltid. Runda av med lite riktigt bryggdt te, ren njutning!
- En stor gurka, skalas och kärnas ur och skärs i små bitar.
- 2 - 3 tomater kärnas ur och skärs i små bita (samma storlek som gurkan)
- röd lök, skärs i lika stora bitar som tomater och gurkan. Det går även bra med gul lök
- 1 – 2 msk hackad persilja (gärna färskt)
- 1/2 tsk pulveriserad torkad mynta
Dressing:
1/3 - 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm citron zest
3 msk pressad citron
2 msk olivolja
Blanda väl, servera!
Tips: Du kan skära allt och ha i olika behållare vilket innebär att du kan göra allt i god tid före din bjudning. Blanda allt ca 30 minuter innan du sätter dig till bords. Använd gärna nedanstående köksredskap för att förenkla livet för dig själv när du ska skära och tärna allt. Jag tar bort kärnor från både gurka och tomater.
Noshe Jan!
Tips: Du kan skära allt och ha i olika behållare vilket innebär att du kan göra allt i god tid före din bjudning. Blanda allt ca 30 minuter innan du sätter dig till bords. Använd gärna nedanstående köksredskap för att förenkla livet för dig själv när du ska skära och tärna allt. Jag tar bort kärnor från både gurka och tomater.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar