English translation
En smaksättare är apelsinskal med många användningsområden i det persiska köket.
Varje gång vi äter
apelsin eller gör juice sparar jag på skalet – kokar det i 10 - 20 minuter för att
sedan ta bort allt det vita. En smaksättare är apelsinskal med många användningsområden i det persiska köket.
Sedan skär jag det i strimlor och låter torka. Det går också bra att ha i frysen men jag föredrar att torka det. Vi har det bland annat i inläggningar, ris, grytor, marmelad mm.
Noshe Jan
Top left: boil the orange peel for 20 minutes. Top right: take away all the "whites" Below left: cut into thin stripes. Below right: Put in a tray to dry. |
Så roligt att läsa dina läckra recept, även om en del verkar lite komplicerade. Kommer säkert att prova några framöver, framför allt sopporna. Ha det så gott och hälsa familjen!
SvaraRaderaMed vänlig hälsning, Maj Berzén
Tack för din kommentar Maj. Roligt att du följer sidan. Ja - en del recept låter mer komplicerade än vad de är. Prova gärna. Ska se till att ta med fler recept med soppor!. Familjen hälsar.
Radera