torsdag 6 april 2017

Torkade apelsinskal - Dried orange zest





English translation

En smaksättare är apelsinskal med många användningsområden i det persiska köket.
Varje gång vi äter apelsin eller gör juice sparar jag på skalet – kokar det i  10 - 20 minuter för att sedan ta bort allt det vita.
Sedan skär jag det i strimlor och låter torka. Det går också bra att ha i frysen men jag föredrar att torka det. Vi har det bland annat i inläggningar, ris, grytor, marmelad mm.


Noshe Jan 




Top left: boil the orange peel for 20 minutes. Top right: take away all the "whites"
Below left: cut into thin stripes. Below right: Put in a tray to dry. 





2 kommentarer:

  1. Så roligt att läsa dina läckra recept, även om en del verkar lite komplicerade. Kommer säkert att prova några framöver, framför allt sopporna. Ha det så gott och hälsa familjen!
    Med vänlig hälsning, Maj Berzén

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar Maj. Roligt att du följer sidan. Ja - en del recept låter mer komplicerade än vad de är. Prova gärna. Ska se till att ta med fler recept med soppor!. Familjen hälsar.

      Radera