English translation
Den persiska nyårsmiddagen är ett måste! Jag har bloggat om
det tidigare, receptet hittar du här. Recept
Men i år ville jag förnya och fixade till biffar gjorda på varmrökt sik, det blev otroligt gott! Det är dessutom lätt att laga. Vill man ha lite mer knaprighet kan man blanda i hackade valnötter eller pinjenötter. Vill du ha lite mer syrlighet i biffarna kan du blanda i lite berberis. Själv valde jag bort både nötter och berberis – dels tyckte jag att paneringen gav den nödvändiga knaprigheten och dels att syrligheten kunde jag tillföra genom att servera pressade citron till.
Men i år ville jag förnya och fixade till biffar gjorda på varmrökt sik, det blev otroligt gott! Det är dessutom lätt att laga. Vill man ha lite mer knaprighet kan man blanda i hackade valnötter eller pinjenötter. Vill du ha lite mer syrlighet i biffarna kan du blanda i lite berberis. Själv valde jag bort både nötter och berberis – dels tyckte jag att paneringen gav den nödvändiga knaprigheten och dels att syrligheten kunde jag tillföra genom att servera pressade citron till.
Ingredienser för 6 biffar
200 gram kött från varmrökt sik
80 gram hackade vårlök
1 ägg
1 msk citron
1 msk hackade dill
1 msk hackade persilja
1 rejäl msk naturell yoghurt
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk mjöl
Panering
Mjöl – äggblandning – ströbröd
80 gram hackade vårlök
1 ägg
1 msk citron
1 msk hackade dill
1 msk hackade persilja
1 rejäl msk naturell yoghurt
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk mjöl
Panering
Mjöl – äggblandning – ströbröd
- Rensa en sik – mät upp 200 gram av fiskköttet och lägg det i en skål. Var noga med att ta bort alla ben.
- Blanda i resten av ingredienserna och forma 6 burgare. För att få lite knaprighet kan du blanda i hackade valnötter eller hela pinjenötter men det är inte nödvändigt.
- Gör iordning tre skålar: en skål med vetemjöl, en skål med vispad ägg och slutligen en skål med ströbröd.
- Doppa burgarna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd.
- Hetta upp en panna och stek biffarna 2- 3 minuter på varje sida eller till dess att de har fått gyllene färg.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar