onsdag 28 mars 2018

Kokoye mahi sefid – Biffar på rökt sik – Whitefish steaks



English translation


Den persiska nyårsmiddagen är ett måste! Jag har bloggat om det tidigare, receptet hittar du här. Recept
Men i år ville jag förnya och fixade till biffar gjorda på varmrökt sik, det blev otroligt gott! Det är dessutom lätt att laga. Vill man ha lite mer knaprighet kan man blanda i hackade valnötter eller pinjenötter. Vill du ha lite mer syrlighet i biffarna kan du blanda i lite berberis. Själv valde jag bort både nötter och berberis – dels tyckte jag att paneringen gav den nödvändiga knaprigheten och dels att syrligheten kunde jag tillföra genom att servera pressade citron till.


Ingredienser för 6 biffar 
200 gram kött från varmrökt sik
80 gram hackade vårlök
1 ägg
1 msk citron
1 msk hackade dill
1 msk hackade persilja
1 rejäl msk naturell yoghurt
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk mjöl

Panering
Mjöl – äggblandning – ströbröd

  1. Rensa en sik – mät upp 200 gram av fiskköttet och lägg det i en skål. Var noga med att ta bort alla ben.
  2. Blanda i resten av ingredienserna och forma 6 burgare. För att få lite knaprighet kan du blanda i hackade valnötter eller hela pinjenötter men det är inte nödvändigt. 
  3. Gör iordning tre skålar: en skål med vetemjöl, en skål med vispad ägg och slutligen en skål med ströbröd. 
  4. Doppa burgarna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd.
  5. Hetta upp en panna och stek biffarna 2- 3 minuter på varje sida eller till dess att de har fått gyllene färg.
Servera med örtris, naturell yoghurt, vårlökar, grillade små tomater och citronklyftor. Det är verkligen en kulinarisk upplevelse!

Noshe Jan!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar