En blandning med många användningsområden. A mixture with many uses! |
Min son Patrick är förtjust i en speciell dressing som
kallas för Ranchdressing eller Farmardressing. Vi har under årens lopp köpt med
oss halvfabrikat från USA men de flesta är ganska smaklösa egentligen. Under
julledigheten för några år sedan experimenterade sonen och jag fritt. Efter
många försök kom vi fram till en mycket god dressing. Det som är bra med vår
PoP som vi kallar det här hemma är en dressing som håller sig rätt länge
eftersom det är endast torra ingredienser som du använder som bas. Blandningen
kan man också med fördel använda till dipp, kall sås till grillrätter eller
rentav en ”dry rub” till
kött eller kyckling. Jag lovar dig, du kommer inte ångra dig!
Förberedelsetid ca 5 - 10 minuter
Det här behöver du för kryddblandningen eller basen:
1,5 dl torkad persilja
0,5 dl hackad torkad lök
1,5 msk torkad dill
2 msk löksalt
2 msk vitlökssalt
2 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
8 st Saltiner eller Tapini
0,5 dl hackad torkad lök
1,5 msk torkad dill
2 msk löksalt
2 msk vitlökssalt
2 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
8 st Saltiner eller Tapini
- Pulverisera saltinerna med hög hastighet i en matberedare.
- Tillsätt persiljan och kör ytterligare några varv.
- Tillsätt nu den torkade hackade löken, och resten av ingredienserna och kör en kort stund så att allt blandar sig väl.
PoP dressing:
1 msk mix
2 1/4 dl gräddfil (du kan även använda crème fraiche - då blir dressingen mindre syrlig)
2 1/4 dl majonnäs (lätt eller vanlig majonnäs)
Låt dressingen mogna några timmar i kylen innan du använder den. Den håller sig ca 1 vecka i kylen.
2 1/4 dl gräddfil (du kan även använda crème fraiche - då blir dressingen mindre syrlig)
2 1/4 dl majonnäs (lätt eller vanlig majonnäs)
Låt dressingen mogna några timmar i kylen innan du använder den. Den håller sig ca 1 vecka i kylen.
Dipp:
1 msk mix
3 dl gräddfil
3 dl gräddfil
smaka av och tillsätt eventuellt mer mix.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar