fredag 29 mars 2019

Persisk inspirerad fylld kycklingfilé (Piccata) - Persian inspired filled chicken fillet (Piccata)





Vi har alltid kycklingfiléer i frysen, när jag vill laga något gott och okomplicerad kan det bli fylld kycklingfilé, fyllningen går att variera i all oändlighet. Ibland blir det skinka, cheddarost och dragon, en annan gång blir det mosade inlagda soltorkade tomater med Philadelphiaost. Oftast serverar jag ris och hemgjord tomatsås till, men den här gången serverade jag det tillsammans med en Freekeh sallad som jag har bloggat om tidigare. Du hittar receptet här Freekeh

Ingredienser:
2 kycklingfiléer halverade som en fjäril
50 - 60 gram rostade solrosfrön
1 dl hackad persilja
2 dl Cream cheese typ Philadelphiaost (rumstemperatur)
Salt
Peppar
Mjöl
Ägg
Panko eller ströbröd

  1. Rosta solrosfrön 3–4 minuter i en het panna.
  2. Låt det svalna.
  3. Blanda solrosfrön, cream cheese och hackad persilja i en skål. Blanda väl.
  4. Skär kycklingfiléerna i mitten som en fjäril och fyll den med ost, persilja och solrosfröblandningen. Vik den sedan.
  5. Krydda filéerna på båda sidor med salt och svartpeppar.
  6. Häll lite mjöl på en tallrik och rulla kycklingen i den – se till att båda sidorna täcks väl. Vispa ett ägg i en separat skål och lägg i kycklingfiléerna där och se till att filéerna är täckta med äggblandningen.
  7. Förbered en separat tallrik med antingen ströbröd eller Panko. Lägg kycklingfiléerna i ströbröd eller Panko, lägg dessa åt sidan.
  8. Värm en panna med lite olja och stek kycklingfiléerna tills de är guldbruna på båda sidor, ca 3-4 minuter på vardera sidan.
  9. Lägg filéerna i en ugnspanna och baka den i 175 grader (Celsius) tills filéernas inre temperaturen når 70 grader (Celsius).


Servera med Freekeh sallad!
Noshe Jan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar